Limburg kopje onder ‘nog niet eerder dit soort overstromingen meegemaakt’

De beelden die de afgelopen dagen mijn tijdlijn zijn gepasseerd zijn ongekend. Dit heb ik nog niet eerder gezien in Nederland. Straten die zijn ondergelopen, wijken die volledig zijn ondergelopen. Huizen die enorme schade hebben. Mensen die hun huis ‘kwijt’ zijn. En dan die nieuwe auto net een paar maanden geleden aangeschaft, drijft voor je neus weg. Of je sleurhut die met het kolkende water wordt meegesleurd. Stuk voor stuk een grote ramp voor de mens. Stuk voor stuk een ramp voor Nederland.

Al eerder dit soort overstromingen in Nederland

Heb ook diverse berichten mijn tijdlijn zien passeren waarin gewezen werd naar de jaren 90, als ik mij niet vergis 1993 en 1995. Destijds zouden wij in Nederland ook al zoiets hebben meegemaakt. Ik was destijds nog te ‘klein’. Net 10… Ik sta versteld dat dit in ons kikkerlandje kan gebeuren. Wij leven in zo’n moderne tijd. Als het in de jaren 90 al eens in gebeurt, waarom is er destijds dan niet direct geschakeld, om het in de toekomst te voorkomen? Was dit überhaupt wel te voorkomen? 

Niet alle schade is te ‘repareren’

Enorme schade heeft het water al aangericht in limburg. De staat trekt de knip, logisch. Maar niet alle schade is te ‘repareren’. Net dat ene fotoboek vol herinneringen… Net dat ene beeldje wat voor jouw zoveel betekent, net dat ene dingetje… Dat is niet te vervangen, dat is letterlijk weg, door het water opgeslokt.

Ik hoop echt dat dat water snel daalt, het heeft al genoeg schade aangericht. Hopelijk wordt er gewerkt aan de toekomst, hopelijk wordt er hard gewerkt om dit soort rampen te voorkomen in de toekomst. Ik wens iedereen die getroffen is door deze overstromingen heel veel sterkte!