COLUMN: Sensatiezoekers tijdens de start van de avondklok

Hoe je het ook went of keert, Nederland zit op slot en goed ook. Al een jaar hebben we te maken met een onzichtbaar virus. Althans onzichtbaar voor het oog. Voor je het weet heb je het te pakken. 

Maatregel op maatregel

De ene maatregel is de ander niet, maar de laatste weken gaat het hard. Er komt alleen maar bij, terwijl de besmettingen dalen. Waar er in het verleden juist ruimte kwam voor versoepelingen als de besmetting cijfers daalden, is het nu juist andersom. 

Het daalt niet hard genoeg dat is de rede. En dan nog een hele andere groep. Die lak hebben aan alle maatregelen. Juist nu met het ingaan van de avondklok moeten er weer ‘jongeren’ laten zien hoe stoer ze zijn. Hier de confrontatie opzoeken, daar even een teststraat in de fik zetten. Waarom is dat toch?

Stoerdoenerij…?

Stoerdoenerij? Met een beetje verstand zal je toch wel weten dat je je kunt verzetten tegen de maatregelen, maar als je ook maar een heel klein beetje logisch nadenkt kun je ook al van te voren weten dat het niks zal veranderen, jawel je maakt het alleen jezelf wat lastiger… Staat ook goed op je CV voor later, dus vooral doen waar je zin in hebt. 

Als kippen zonder kop

Jongeren als kippen zonder kop denken de politie te kunnen ‘verslaan’. Vormen samen een groep en gaan de confrontatie aan. Waar zijn we in Nederland in godsnaam mee bezig…?

Gelukkig is er ook nog een hele grote groep, die zich normaal gedragen en het accepteren zoals het nu is. En gelukkig maar. Stel je eens voor als het hele land in verzet komt tegen de huidige maatregelen en de avondklok…

Tot slot laat ik me even richten tot de jongeren die zich gedragen als kleine doorgeslagen gekkies… Waar ben je mee bezig? en wat wil je nou bereiken? Je gaat helemaal niks bereiken op deze manier, denk daar nou eens even over na!

Beluister mijn columns in vrijheid van meningsuiting