Car Mechanic Simulator 2018

Een niew jaar en een nieuwe game! Nou ja de game is niet net uitgebracht, maar meer voor mij. Mijn absolute main game blijft natuurlijk de fifa reeks. In de afgelopen maanden uitgebreid met COD WWII, ETS2 en nu dus ook Car Mechanic Simulator 2018.

Wat is dit nou eigenlijk voor een game? Nou dat zal ik je in het kort vertellen.

Je moet er wel een klein beetje van houden… Want zoals de naam het al zegt, ben je auto monteur. Als je denkt dat je alleen maar continu auto’s mag repareren heb je het toch echt mis. Er is namelijk veel meer…. Behalve dat de game grafisch echt overtreft in mijn ogen, als het gaat om de auto’s en de details qua onderdelen, ziet en oogt de game er eigenlijk prima uit.

Als je een nieuwe game start, lijkt het wat tegen te vallen. Je moet namelijk een tutorial door lopen, die je heel makkelijk overslaat door gewoon naar de test track te gaan met de auto. Na de tutorial kom je in de echte main game. Daar begint het pas. Met slechts een start budget van $4000 begint jou carrière als auto monteur. In een nog iets wat sombere garage. Je hebt tot je beschikking enkele tools, en ouderwetse computer met een CRT scherm en echter maar 1 brug! (uiteraard kun je uiteindelijk uitbreiden naar 2, 3 bruggen en je kunt je garage verder uitbreiden met vele tools).

Dus er moet snel wat geld verdiend worden. Start dus direct met het binnen halen van wat orders. En repareer die auto’s!

Naarmate je level omhoog gaat wordt de game pas echt leuker… Want je speelt allerlei nieuwe opties vrij. Waaronder een auto sloop! (Ja wat moet ik daarmee?) Nou genoeg, als je besluit naar de sloop te gaan neem daar dan ook de tijd. Kijk bij elke auto en elke schroot hoop, je vind er namelijk her en der nog bruikbare onderdelen ook! Ik zelf pak onderdelen mee vanaf 70%. Omdat je ook wel eens reparaties uitvoert waarbij de klant bijvoorbeeld een minimale eis van 65% aan geeft op de onderdelen die vervangen moeten worden. En laat jij nou net de juiste onderdelen op voorraad hebben 2e hands. Scheelt je weer nieuwe onderdelen bestellen. Verder kun je auto’s bekijken en kopen op de auto veiling. Kun je ook een compleet nieuwe auto kopen uit de showroom. Je kunt naar ‘schuren’ waar je minimaal 1 auto vind of meerdere, en vaak nog interessante onderdelen. Om zo’n ‘schuur’ te bezoeken betaal je wel $100.

Verder kun je het nog groter aanpakken door op de sloop of in zo’n schuur gewoon een ‘project’ te kopen. Een auto die eigenlijk een sloper is, maar die jij compleet helemaal opnieuw klaar gaat maken. Alle onderdelen eruit en nieuw erin, spuiten enzovoort. Kortom deze game moet je van houden, maar voor mij een echte aanrader, en het mooiste is nog, ik heb niet eens auto verstand!

%d bloggers liken dit: